≡ Menu

Местан ще обяви новия си политически проект до 10 дни

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан ще оглави нова партия, учредяването й се очаква до 10 дни. Съобщението за новия политически проект за българска партия обаче идва от медии в Турция, където на посещения в различни градове през последните дни са независимите депутати Айдоан Али и Шабанали Ахмед, които последваха Местан след изгонването му от лидерския пост и от партията.

Айдоан Али коментира предстоящото учредяване на новата партия пред сайта „Ajans.bg“: „След последните събития, които засегнаха достойнството и честта на нашите хора, се потвърдиха някои съмнения и маските паднаха. Почетният председател Ахмед Доган предприе действия под външен натиск, но ние заедно с Лютви Местан ще се противопоставим на тази несправедливост с нов проект. В България ще бъде учредена нова турска партия, за тази цел положихме сериозни усилия и в съвсем близко време ще огласим това. В България има потребност от тази нова партия. Движението за права и свободи не се бори нито за справедливост, нито отстоява някакви права, нито пък работи за подобряване на жизнения стандарт на избирателите си, а сред тях обидените и недоволните от тези политики са много. Ето защо България се нуждае от една чиста и нова партия“, казва независимият депутат Айдоан Али, цитиран от „Ajans.bg“.

Той и Шабанали Ахмед днес са в Одрин на посещение във валийството и разговарят с областния съветник Беязит Танч, съобщава „Haberler.com“. Не се уточняват детайли от проведените разговори, но става ясно, че гостите са осъществили различни контакти в Текирдаг и Къркларели, преди да пристигнат в Одрин.

…read more

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!