≡ Menu

Гръцките протестиращи фермери отново блокираха ГКПП Кулата

На граничния пункт са се събрали около 1000 души, които казаха, че блокират границата за неопределено време. Протестиращите фермери се заканиха, че блокажът ще трае ако трябва с дни. В момента границата е затворена и не може да се влиза в България от гръцка страна.

Според съобщение на МВР временно е преустановено пропускането на моторни превозни средства през граничните пунктове Илинден-Ексохи и Кулата-Промахон. Причината е подновени протестни действия на гръцките фермери. По информация на гранични власти от южната ни съседка, заявеният интервал за ГКПП Илинден-Ексохи е от 12 до 14.00 часа, а за ГКПП-Кулата e от 12 – 14.30 часа.

Вчера за 2 часа фермерите блокираха отново ГКПП „Кулата-Промахон”. За пореден път протестиращите срещу високите данъци гръцки фермери, разположили се на ГКПП „Кулата-Промахон”, вчера в 13.15 часа отново блокираха границата между Гърция и България. След като 10-ина минути обсъждаха блокадата с гръцките полицаи, фермерите изтикаха пред граничния пункт три вехти и ръждясали ремаркета. Така бе преграден пътят на влизащите в България леки автомобили и тирове. Трето ремарке бе изтикано на ръце и подпряно с трупчета и на лентата за влизане в Гърция.
Преди два дни граничният пункт бе блокиран за около пет часа и половина.

…read more

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!