≡ Menu

Жена съди Националната здравноосигурителна каса

Старозагорката Моника Михайлова, която се нуждаеше спешно от средства за операция на гръбнака, води съдебно дело срещу Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Днес по него заседава административният съд в Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Жената, за лечението на която се обединиха много хора от цялата страна и успяха да съберат средства за операция в Кипър, е твърдо решена да търси правата си. Жaлбата на 32-годишната Моника до Административен съд Стара Загора е срещу мълчалив отказ на НЗОК.

Дълго време очаква отговор от Комисията за лечение в друга страна на Европейския съюз към НЗОК дали ще покрие част от стойността на операцията. Моника страда от рядкото заболяване кисти на Таров и трябва да бъде оперирана. От американска клиника в Кипър, правят жест и се съгласяват на разсрочено плащане. Операцията е минала и Моника се чувства добре. Цялата сума е 40 хиляди евро, остават за плащане още около 12 500. Решение от Комисията за лечение в чужбина към НЗОК дали да отпуснат средства за лечението обаче все още няма.

От ТЕЛК все още не са я извикали за освидетелстване, а без тяхното решение болничните й са спрени. Моника е категорична, че ще търси правата си. Административният съд трябва да се произнесе в едномесечен срок.

…read more

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!