≡ Menu

Радан Кънев: В момента България се управлявала от структура на МВР

ДСБ трябва да стане втора политическа сила, обяви пред актива на партията лидерът Радан Кънев.

“Няма да има закриване на ДСБ – това е здравото ядро, без тази основа модерен десен проект не може да се изгради”, каза той в реч на националната конференция, цитиран от “24 часа”.

По думите на Кънев бъдещия десен проект ще има вертикална структура, но ще е и максимално отворен.

“Липсата на единност на Реформаторския блок, разпокъсаността е причината, поради която не успяхме да се преборим с мастодонтите ГЕРБ и ДПС. За 2-те години от създаването си политическата ревност, конкуренция и егоизъм вътре растяха”, посочи лидерът.

В момента България се управлявала от структура на МВР, отбеляза Кънев.

Според него сините са понесли немалко приятелски огън по време на местните избори. “Дадохме 50% от енергията си в това кой да получи места в администрацията”, отправи той критика към партньорите в Реформаторския блок.

Сега щял да ги наблюдава дали ще влязат в договорка за място в Комисията за защита на конкуренцията.

“Битката е между чистата република и монархията със столица Бояна. Колегите в блока да кажат къде е червената им линия. Иначе ставаш НДСВ от периода на тройната коалиция – стоиш до края, а след това отиваш в историята”, очерта последствията от водената политика Кънев. Според него Меглена Кунева е предала отвътре Христо Иванов, защото не ходел да й се отчита.

Строг нашийник, с бодли навътре – на такава каишка държат повечето политици в България, смята лидерът на ДСБ.

…read more

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!